HS: Romanikerjäläiset jonottavat Pelastusarmeijan jakamaa ruokaa Kalliossa
HS: Oikeusaputoimistoissa pelätään velka-asiakkaiden tulvaa
HS: Lähes 300 nuorta liittymämyyjää perää palkkojaan palkkaturvasta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Leipäjonon asiakkaat - yhteiskunnan loisia vai ilmainen jätehuolto? Aidosti köyhiä vai tekosairaita mersukuskeja? Maahanmuuttajia ja juoppoja? Vai solidaarisia, iloisia ihmisiä jotka jakavat ja iloitsevat vähästäänkin? Yhteistä köyhyydelle on eristäytyminen ja häpeä.
Minä en noita kerjäläisiä oikein hyväksy. Mitä enemmän niille (tai niiden pomoille...) antaa rahaa, sitä enemmän niitä tänne tulee. Ystäväni osti yhdelle kerjäläiselle sämpylän ja juotavaa, nainen huusi jotain ja paiskasi sämpylän päin ystävääni. Joten ei liene nälkä! Anteeksi julmuuteni. =)
VastaaPoistaMun on jotenkin hankala uskoa kovin johdettuun organisaatioon tuossa, ennemminkin siihen että vääräkin tieto leviää. Tiedä sitten.
VastaaPoistaRomanikerjäläiset herättää ainakin mussa tosi ristiriitaisia ajatuksia. Vaikea syyttää ketään helpomman elämän etsimisestä, mutta multa saa hyvin äkäisen äkkilähdön jos tulee kauppaamaan "kulta"koruja tai uuvahtaneita ruusuja. Kusetusta, perässä roikkumista, ovikellojen soittelua ja huutelua en siedä - ja minä kun pidin feissareita pahimpana katuriesana...
Oikeasti hyvät katusoittajat toivotan tervetulleeksi suomalaiseen katukuvaan lähtömaasta riippumatta ja sellaisille olen aina voinut kolikon pari heittääkin, jos vain on. Taitoa ja viihdyttämistä voin tukea.
Meiän jonossa ei keväällä romanialaisia näkynyt, pari jonottajaa vain kävi säännöllisesti jakamassa omistaan eineksiä romanikatusoittajille. Odotan mielenkiinnolla miten tilanne muuttuu.
Eniten jotenkin piruttaa se, että ensin sosiaaliturvaltaan, oikeusjärjestelmältään ja ihmisoikeustilanteeltaan heikkoja maita otetaan (valuutan, tavaran ja ihmisten) vapaan liikkuvuuden piiriin ja sen jälkeen syyllistetään ihmiset siitä liikkumisesta. Ennemmin kuin kerjäläisiä, minä syyllistäisin niitä jotka voisivat kehittää Itä-Euroopan maihin tasa-arvoista sosiaalipolitiikkaa mutteivät tee sitä. Tai oikeastaan tehneet sitä ennen EU-jäsenyyttä.