torstai 11. maaliskuuta 2010

Lahjoitustarvetta inkeriläiskylään Venäjälle

Vantaalla sijaitsevan Laurea-ammattikorkeakoulun sosiaalialan opiskelijat vievät avustustavaraa Venäjälle inkeriläiseen Kikkerin kylään. Koska statistiikan mukaan suuri osa lukijoista on pk-seudulta, niin välitän tiedon blogin kautta eteenpäin. Toivottavasti mahdollisimman moni jaksaisi viedä ylimääräisiä tavaroitaan lahjoitettavaksi roskakatoksen sijaan; Venäjälle, Hurstille, seurakunnalle, Vantaan ruoka-apu-yhdistykselle... Vastaanottajia riittää varmasti, käyttökelpoista tavaraa on synti ja häpeä heittää kaatopaikalle.

"Kikkerin kylä sijaitsee Keski-Inkerin ylängöllä ja alueella asuu vielä suomea puhuvia vanhuksia. Tarkoituksenamme on tutustua Venäjällä tehtävään perhe- ja vanhustyöhön sekä laajemmin sosiaali- ja terveysalaan. Vierailemme paikallisessa lastenkodissa, sairaalassa, psykiatrisessa sairaalassa ja vanhusten palvelutalossa. Lisäksi teemme kotikäyntejä Kikkerin ja lähiseudun vanhusten koteihin ja järjestämme yhteistä tekemistä yksinhuoltajaäideille ja heidän lapsilleen.

Tarvitsisimmekin nyt teidän kaikkien apua! Haluamme viedä alueen vanhuksille
tuliaispaketteja, jotka sisältäisivät käyttökelpoisia tavaroita ja elintarvikkeita. Lisäksi olisi mukava viedä paikallisille lapsille, heidän vanhemmilleen sekä sosiaali- ja terveysalan toimintayksiköihin tervehdyksiä Suomesta.

Mikäli sinulla on kotona vuodevaatteita, lasten ja aikuisten vaatteita, leluja tai muuta tavaraa, jota et enää tarvitse, nyt sinulla on mahdollisuus lahjoittaa ne Venäjälle!

Erityisesti Kikkeriin vietäväksi kaipaamme:
- Hyväkuntoisia lakanoita, tyynyliinoja ja pyyhkeitä
- Lastenleluja ja -pelejä
- Lasten sukkahousuja ja sukkia aikuisille, sekä lapsille
- farkkuja
- Piirustusvälineitä
- Hygieniatarvikkeita
- Kasvisten siemeniä esim. porkkanan ja kaalin

Lahjoittaa voi tuliaisiksi sopivia elintarvikkeita (pannukahvia!, suklaata, makeisia, keksejä jne.), mikäli sinulla on kontakteja kauppoihin, tehtaisiin tai tukkuliikkeisiin. Myös pienemmät elintarvikelahjoitukset ovat tervetulleita.

Olemme Tikkurilan Laureassa (Ratakatu 22, Vantaa) vastaanottamassa lahjoitustavaroita
maanantaina 22.3. kello 11.30 - 15.30 luokassa B408."

2 kommenttia:

  1. Saatanpa mennä ja viedä ylimääräisiä pois kaapeistani. Kiitos tiedotuksesta!
    Hyvää viikonloppua!
    T. kuntouttavassa työtoiminnassa (Hki) oleva :)

    VastaaPoista
  2. Kiva juttu, jos tätä kautta tieto tällaisista projekteista leviää laajemmalle mahdollisesti kiinnostuneille. Ei tunnu silloin turhalta levittää infoa muiden proggiksista.

    En ole viime aikoina ehtinyt käydä blogissasi (kuten juuri kenenkään muunkaan...), joten en tiedä oletko kirjoitellut kuntouttavasta siellä, mutta toivottavasti paikka on motivoiva tai edes sellainen, että sieltä voi päivän päätteeksi lähteä hyvällä mielellä. Aurinkoista kevättä sinne!

    VastaaPoista

Kommentointi vapaa. On mukava huomata joskus kirjoittavansa ihmisille pelkän kasvottoman internetin sijaan.