lauantai 8. elokuuta 2009

Päivän uutiskatsaus

Parin päivän jälkeen kävin taas läpi vakiomedioideni uutisotsikot ja masennuin entisestään. Yritän olla toiveikas ja ajatella, kuinka taantuma on vain väliaikainen vaihe, mutten voi olla ajattelematta että kyseessä on kuitenkin vain luonnollinen jatkumo kaikelle sille, mitä on ajettu läpi jo vuosikausia. Epäilevyys minussa nostaa päätään enkä voi olla ajattelematta, että firmoille "lama" on vain se helppo tekosyy lakkauttaa työpaikkoja siirtämällä ne halvempien palkkojen ja sosiaaliturvamaksujen maihin maksimoidakseen voittonsa.

Hyvinvointipalveluita on karsittu jo iät ja ajat. Nyt siihenkin on riittävän paljon hoettu peruste: globaali taantuma, rahapula, työttömyydestä seuraava vajaus verotuloissa ja niin poispäin.

Kaikki artikkelit eivät liity suoraan köyhyyteen tai ruokajonoihin, mutta yksityisyydensuojaan, kontrollimekanismeihin ja kuntien kykyyn hyvinvointipalveluiden tarjoamisessa kyllä.

Panostan taas kolumnityyppisempään blogaamiseen, kun seuraava uneton yö taas tulee. Toivottakaa silti yöunia; vaikka väsymys on luovaa se karsii väkisinkin sitä elämisen arvoista elämää... :)

Toimeentulotukea tarvitsee jo noin 32 400 helsinkiläistä kotia (HS 08.08.09)

Laman lapset (City 15/2009)

Talouskriisi kurjistaa vanhusten asumista (Yle 07.08.09)

Kirkkojen ruoka-apuun turvautuu yhä useampi (HS 07.08.09)

Ravintolanomistaja orjuutti pakistanilaista maanmiestään Vantaalla (HS 08.08.09)

Filatov: Kunnat tarvitsevat hallituksen tukea (Yle 07.08.09)

Päivitys: Mainostan vielä viikon takaista, mutta vasta nyt huomaamaani Toimeentulotuki-blogin postausta Pakkoasiakkaana - hölmöä hommaa. Aivan järkyttävää ja nöyryyttävää toimintaa sosiaalitoimelta.

7 kommenttia:

 1. Pankkijätti Goldman Sachs kuuluu niihin alansa yrityksiin, jotka saivat Yhdysvaltain valtiolta tukea viime vuoden rahoituskriisissä. Nyt GS valmistautuu maksamaan epäonnistuneille johtajilleen bonuksia kaksikymmentäkolme miljardia (23 000 000 000) dollaria. Tämä ei ole läheskään niin järkyttävää kuin se, että vastaavanlaisia esimerkkejä on vaikka tuvan kammarit täyttää. Kaikki tämä on myös laillista ja tapahtuu samaan aikaan kun läntisen maailman hyvinvointipalveluja ja sosiaalijärjestelmää kuristetaan. Miten tämä voi olla laillista? Kuinka paljon tällainen lisää pahaa oloa vähäosaisten ja osattomien keskuudessa?

  Katso timoharakka.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Hamlet on varma siitä että lama on ainoastaan amerikkalaisten syytä: ne panevat kaikki rahat ja varat sotimiseen siellä Persian lahden suunnalla. Olen yrittänyt selittää joitain faktoja, onnistumatta...

  Tuo psykiatri-linkki ei toimi, se tulee tähän postaukseen takas. =)

  VastaaPoista
 3. Ofelia, outoa. Yritin vielä laittaa linkin suoraan kopioimalla Hesarin sivuilta pariinkin otteeseen, ja sama virhe pysyi. Sivupalkin artikkelilistan linkki taas näyttäisi ohjaavan Hesarille eli sinne mihin pitääkin.

  Poistan tuon epätoimivan linkin tekstistä, HS:n juttu "Psykiatrit eivät halua luovuttaa tietoja asevelvollisista" löytyy siis jatkossa sivupalkin artikkeleista.

  VastaaPoista
 4. KÄÄK! Luin sen Citynkin artikkelin (luulin lukeneeni sen jo, en ollutkaan) ja sen Heinin 26v. tapaus oli KARU. Sillekin tarjottiin sitä kuminauhojen pakkaamista. Voi Kristus!!! KUKA pitää tollasta KUNTOUTTAVANA?! Ahdistaa.

  VastaaPoista
 5. Mää taas. Muistin sua prenikalla!

  VastaaPoista
 6. Ofelia, kiitos prenikasta! Näytillä sivun alalaidassa aiempien kanssa. :)

  VastaaPoista
 7. Mulla teki siinä Cityn jutussa kaikkein eniten pahaa Veran tapaus. Koulutus, työpaikka ja kaikki, ja sitten heivataan pihalle kuin biojätesäkki. Minä lamautuisin sellaisesta aivan täysin; en voi kuin toivottaa voimia ja tulevaisuudenuskoa, vaikka sellaisen toivottelu tuntuukin kornilta. Toivosta on kuitenkin aina pakko pitää kiinni, tai muuten voi yhtä hyvin ripustautua kattolamppuun...

  VastaaPoista

Kommentointi vapaa. On mukava huomata joskus kirjoittavansa ihmisille pelkän kasvottoman internetin sijaan.