maanantai 4. toukokuuta 2009

Alibi yllättää ja uudet tennarit

Viime aikojen säillä sisällä koneen ääressä istuminen ei ole juuri huvittanut. Stereotyyppisen tuillaeläjän tavoin olen viettänyt päiväni remuten helteisissä puistoissa ja kuluttanut tehokkaasti ruokajonon vaatepisteestä saamiani tennareita. Ne ovat muuten aika hienot.

Omista saamisista kehkeytynyt hyvä mieli sai kevätsiivouksen yhteydessä käymään poistotavarat läpi tiukemmalla syynillä, jotta josko saisin puolestani säkin kierrätettäviä hyväkuntoisia vaatteita vietyä jakoon. Vie mennessäs, tuo tullessas, sanoi äidin suosima sananlasku.

Pikkulintu kertoi ikäviä uutisia Itä-Vantaan ruokajaon jatkuvuudesta. Lehdissäkin kirjoitettiin joskus Simonkallion jakopisteen huimista vuokrista, joihin uppoaa suuri osa jakotoimintaa pyörittävän yhdistyksen rahoituksesta, ja nyt tila ilmeisesti poistuu pian käytöstä. Huhujenkin mukaan ruoanjako Simpparissa jatkuu kuitenkin kesätaukoon asti, joten ei paniikkia. Toivottavasti aiheesta kuullaan vielä hyviä uutisia.

Viime aikoina vakava-aiheisiin artikkeleihin (!) panostaneessa Alibissa oli pitkä ja asiallinen juttu Hurstin Hesarin ruoanjakopisteen toiminnasta. Netistä juttua ei valitettavasti löydy, mutta jos joku skannaa niin linkitän mielelläni artikkelilistaan. Myös Alibin jutussa viitattiin siihen, miten tietyt kauppaketjut antavat pelkkää leipää perustellen sitä kylmäketjun katkeamisella, mutta minusta tuo kuulostaa edelleen S-ketjun selittelyltä.

Jokainen on huomannut, että säät ovat lämmenneet. Ruokajonoissa se tarkoittaa lisää lastenvaunuja, ei-niin-piilopulloja pihalla naukkailtaviksi henkilökunnan silmän välttäessä, jaon jälkeen torinlaidalle ja lähipenkeille kerääntyviä pieniä ryppäitä ihmisiä syömässä saamisistaan samantien sen mitä voivat, kauan sitten kadonneiden tuttujen kasvojen ilmestymistä takaisin kuvioihin. Toisin kuin kylminä viimapäivinä, nyt värjöttelyn ja pikaisen kotimatkan sijaan keräännytään jaon jälkeen juttelemaan, ihastelemaan lapsen saamaa mekkoa, vaihtamaan jugurtteja ja vihanneksia (kuka muka osaa käyttää kyssäkaalia?) ja ehkä suunnataan torikahveille ihmisten kanssa, joista ei tiedä muuta kuin yhden yhteisen viikkoaktiviteetin.

Jonoihin on alkanut ilmestyä lisää nuoria, alle kolmekymppisiä suomalaisia. Nuorempi väki ilmestyy paikalle yleensä porukalla, tsemppaamassa toisiaan menemään edeltä. Uusia taitaa vielä hävettää.

7 kommenttia:

  1. EI KYLLÄ PITÄIS HÄVETTÄÄ JOS ILMASIKS SAA SIIS PASSA PÅ!

    VastaaPoista
  2. ei kyllä pitäs hävettää jos ilmasiks saas siis passa på!

    VastaaPoista
  3. Voih, ehtisinpä minäkin rymytä puistoissa! =) Kivaa että sait tennarit!

    Mitä mieltä olet siitä tulevasta mediamaksusta?

    VastaaPoista
  4. Heh, mua nauratti ihan asian vierestä se kyssäkaali. Ei muuta kuin keittoon, pataan tai suuhun ihan sellaisenaan. Minä onnekas, joka asun maalla, kasvatan niitä itse ja ainakin nämä kotoperäiset ovat hyviä ja makeita ihan raakanakin - siis vaikka raasteena :-)

    VastaaPoista
  5. Mikä on kantanne ulkomaalaisongelmaan?

    Itse pidän ulkomaalaisista. Olen nimittäin sijoittanut Kiinaan. Siellä työvoimakustannukset ovat melko mukavat ja työläiset pidetään mukavasti kurissa kommunistikavereideni toimesta.Minulla onkin tapana sanoa, että "Mao on työläisiä varten, Adam Smith meille paremmille ihmisille."

    Olen kuitenkin sijoittanut myös Suomeen. En tahdo tänne mitään ähläm-sählämeitä kadulle norkoilemaan. Miksen? Ne laskevat kiinteistösijoituksieni arvoa. Semmoiset ulos. Ulkomaalaiset ulos.

    Niinpä mielipiteeni ulkomaalaisista onkin: pidetään ne Kiinassa. Siellä ne pysyvät kurissa ja ovatkin hyviä sijoituksia. Meikäläisen takapihaa ne vaan rumentavat.

    Terveisin
    Vapaa Porvari

    VastaaPoista
  6. Oi Trotski-paitainen, punalippua liehuttava ex-taistolaisbloginpitäjä...

    Olen ajatellut, että ehkä minunkin pitäisi pitää blogia. Sen nimeksi tulisi "Vapaa Porvari - kansakunnan tukipilari" ja sinne voisin kirjoittaa vaikka tällaisia:

    MINUN MIELIPITEENI

    MINÄ KERRON NYT MIELIPITEENI. MINUN MIELESTÄNI PITÄÄ OLLA HYVÄ KANSALLINEN KILPAILUKYKY GLOBALISOITUVASSA MAAILMASSA. KANSALLINEN KILPAILUKYKYMME VAATII MIELESTÄNI KANSALLISTA KILPAILUKYKYÄ.

    TÄLLAINEN KANSALLINEN KILPAILUKYKY SAAVUTETAAN PARHAITEN ALENTAMALLA VEROTUSTA JA MINIMIPALKKOJA.TYÖVOIMAN JOUSTAVUUTTA VOIDAAN MYÖSKIN LISÄTÄ MONIN TOIMENPITEIN.

    TALOUSKASVU ON YHTEISKUNNAN PERUSTANA. ILMAN TALOUSKASVUA MEILLÄ EI OLISI MITÄÄN MUUTA KUIN EHKÄ KATTO PÄÄMME PÄÄLLÄ JA LEIPÄÄ SYÖTÄVÄKSI. MUTTA ONNEKSI ME TARVITSEMME MONIA MUITAKIN TUOTTEITA, JOITA NEROKKAAT YRITTÄJÄT TEHTAISSAAN VALMISTAVAT.

    TÄMÄN VUOKSI MEIDÄN TULEE TAATA TALOUSKASVUN JATKUMINEN. TARVITSEMME ALATI LISÄÄ ENERGIAA. TÄHÄN AINOA VAIHTOEHTO ON YDINVOIMALOIDEN RAKENTAMINEN, KOSKA ERILAISET HIPPIEN SUOSIMAT AURINKO- JA TUULIVOIMALAT OVAT IHAN TEHOTTOMIA VERRATTUNA YDINVOIMAAN.

    ON SILTI "YHTEISKUNNALLAKIN" TEHTÄVÄNSÄ. YHTEISKUNNAN PITÄÄ ENSINNÄKIN PANOSTAA RUNSAASTI MAANPUOLUSTUKSEEN. RAUTAA RAJALLE! JA SITTEN ROSKASAKKI ON PIDETTÄVÄ KURISSA RAUTAISEN POLIISITOIMINNAN AVULLA, MIKSEI TARVITTAESSA LAITTAMALLA VAIKKA VIRKA-APUPYYNTÖ ARMEIJALLE, MIKÄLI ROSKAJOUKKO HULINOI LIIAKSI.

    MINULLA ON MYÖS HUMANITÄÄRINEN HUOLENAIHE. OLEN SIIS HUMANISTI. SE HUOLENAIHE ON VEROTUS. MONET HYVÄTULOISET JOUTUVAT JATKUVAN KAUNAN JA KIUKUN VALTAAN MAKSAESSAAN MAAMME KORKEITA VEROJA. SIKSI HYVÄTULOISTEN VEROTUSTA PITÄISI LASKEA, JOTTA KAIKILLA OLISI ILOINEN JA REIPAS MIELI. MUUTEN SIIRRÄN TEHTAANI KIINAAN JA ASUNTONI MONACOON.SITTEN ISÄNMAATANI ITKETTÄÄ EIKÄ MINUA.SELLAINEN HUMANISTI MINÄ OLEN.

    MINKÄÄNLAISTA KORRUPTIOTA MAASSAMME EI ESIINNY. SUOMALAISET OVAT REHELLISIÄ EIKÄ TÄÄLLÄ KORRUPTOITUNUT PÄRJÄÄ. HYVÄ VELI -VERKOSTOJA EI OLE, VAAN YSTÄVÄNI OVAT PÄÄSSEET ASEMIINSA NEROKKUUDEN JA RAUTAISEN TAHDON AVULLA. SUOMI EI OLE LUOKKAYHTEISKUNTA, VAAN KUKA TAHANSA MILJONÄÄRI VOI PÄÄSTÄ OSALLISEKSI BISNEKSIIMME.

    MINUN ARVONI OVAT SIIS TALOUSKASVU, YDINVOIMA JA MAANPUOLUSTUS. MIELESTÄNI OLEN SIIS SOPIVA VAIKKAPA POLIITIKON TEHTÄVÄÄN, JOHON ITKU KURKUSSA SUOSTUN, MIKÄLI JOKU PYYTÄÄ.VAATIMATON JA UJO LUONTEENI TÄSSÄ HARAA VASTAAN, MUTTA KANSALLISEN KILPAILUKYVYN NIMISSÄ OLEN VALMIS UHRAUTUMAAN JA ASTUMAAN JOHTOON.

    TERVEISIN
    VAPAA PORVARI

    Olisiko tuollaisessa menestysblogin ainesta? Siinä on kuitenkin hahmoteltu melko omaperäinen ajatusmaailmani. Uskaltaisinko yrittää verkkokolumnistina? Vai ovatko ajatukseni tuoreudessaan liian hätkähdyttäviä?

    Terveisin
    Vapaa Porvari

    VastaaPoista
  7. Ofelia: Luulen, ettei minun mielipiteeni yllätä ketään. :) Julkisesti tuotettava valtion palvelu tulee kustantaa verovaroilla, ei millään idioottimaisella tasaverolla vaan progressiivisella, ansiotasoon sidotulla verotuksella. Aloin jossain vaiheessa spekuloida mediamaksun toteutumisen seurauksia ja hihitin levottomasti pitkin yötä... Vaikka itkeä kai olisi pitänyt.

    Millan: Hmm, vau. Niin, no, kaali kuin kaali, kai? Sait yllytettyä kokeilemaan kunhan tulee taas kyssäkaali vastaan.

    Vapaa porvari: En jaksanut lukea loppuun. :/ Kokeilisitko capsien sijaan sarjakuvablogia?

    VastaaPoista

Kommentointi vapaa. On mukava huomata joskus kirjoittavansa ihmisille pelkän kasvottoman internetin sijaan.