perjantai 12. kesäkuuta 2009

Politiikan kerta-annos

Ruoka-apu sai lisätukea Vantaan kaupungilta (IL 10.06.09)

Aivan loistava uutinen, varsinkin jos se tarkoittaa Vantaan ruokajakojen jatkumista molemmissa toimipisteissä taas syksyllä. Tänään 12.6. onkin Simonkallion viimeinen jakokerta ennen syksyä, Myyrmäki meni jo tauolle ja aukeaa 1. syyskuuta, Simonkallio siitä seuraavana perjantaina. Espoon Manna-apu jatkaa tietääkseni jakoja läpi kesän - hieno juttu.

Ruokajonotuttava kehuikin tänään Espoon keskuksen jakopistettä. Siellä tietääkseni jonotetaan ulkona, mutta antimet olivat ilmeisesti hyvinkin sen arvoisia. Parasta on, että Manna-apu ry ei lakkauta ruokajakoaan kesäksi, kuten monet muut. Myös Hyvä arki ry jatkaa jakoja Espoossa koko kesän. Aiemmissa postauksissa mainitsemani viikoittainen lämpimän ruoan jako Myyrmäessä alkaa huhujen mukaan heinäkuun puolenvälin tienoilla.

Vantaan Ruoka-apu-yhdistyksen pj Pietari Jääskeläinen (googlen mukaan ollut vielä vihreä ehdokas 90-luvulla) nousee Timo Soinin tilalle eduskuntaan. Toivottavasti kauniit sanat saavat jatkoa valtakunnallisina tekoina. Sen enempää en haluakaan ottaa puoluepolitiikkaan kantaa...

En löytänyt tähänkään linkkiä/luotettavaa lähdettä, mutta tarina kertoo demareiden suunnitelleen vaalikampanjointia tietyissä lähiöissä ja ruokajonoissa, mutta suostuvaisia ehdokkaita ei löytynyt. Tämä ei yllätä, eihän jonoissa varmasti vilahtanutkaan yhdenkään puolueen materiaaleja tai ehdokkaita. Jos kampanjointia voi tehdä helposti Kolmen sepän patsaalla tai torilla, niin miksi käydä vihamielisiä keskusteluja turhautuneiden, pettyneiden ja epätoivoisten ihmisten kanssa, joista kuitenkaan valtaosa ei äänestä?

Yleinen väärinymmärrys on, että leipäjonoissa asioivat eivät piittaisi politiikasta. Jonoissa todellakin käydään tulisieluisia poliittisia kädenvääntöjä etenkin vaalien alla. Eurovaalien jälkeenkin puitiin porukalla punaisten putoamista, ja Vihreiden ja Perussuomalaisten menestys jakoivat mukavasti mielipiteitä, jotta keskustelu pysyi yllä. Raa'asti yleistäen porukka äänestää vasemmistoa ja perussuomalaisia, osa jopa vihreitä, mutta joukkoon mahtuu kyllä aina ne pari maalta muuttanutta kepulaista, jotka pysyvät linjassaan hautaan asti.

Yritän unettomina ja liian valoisina öinä muokata muutamia fiilistelytekstejä julkaisukuntoon. Jostain syystä tähän aikaan vuodesta vain on olevinaan kaikkea muuta tekemistä kuin koneella istuminen.

9 kommenttia:

  1. Heh, minä kyllä äänestin taas, ja just tänään puhuttiin politiikasta kaverin kanssa Myllypurossa! =) Niin että tervetuloa vaan, poliitikot, sinne jonoihin kampanjoinenne.

    Jääkö Myllypuron jakelu kesätauolle? Entä Hursti?

    VastaaPoista
  2. En ole ainakaan kuullut että jäisivät. Muistaakseni Hertsikan seurakunnan sivutkaan eivät uhkailleet millään kesätauoilla.

    VastaaPoista
  3. No hyvä! Ehdittiin jo kaverin kanssa miettiä että sitten hän ainakin on pulassa jos jonot taukoilee. Minä yritän pärjäillä mahd. paljon ilman jonoja.

    VastaaPoista
  4. Sitten vielä yksi linkki jota en saa tähän muuten kuin tätä kautta: http://www.tukiasema.net/keskustelu/show.asp?id=78012&c=23&p=1&pm=1

    Ota siitä se mtv3:n Sairas uupuu pykäläviidakkoon linkki. Sairaan hyvä juttu! ;-)

    VastaaPoista
  5. Eli tässä suora linkki Ofelian vinkkaamaan maikkarin uutiseen:

    Sairas uupuu yhä useammin pykäläviidakkoon

    Liitän tuon myös artikkelipalkkiin sivun laitaan.

    VastaaPoista
  6. Kuule, osaatko sanoa, minne kannattaa soittaa jos haluaa helsinkiläisen ev. lut. srk:n diakoniatyöntekijälle varata ajan? Mihin seurakuntaan tahansa vai onko niille joku keskitetty paikka? Kiitos! =)

    VastaaPoista
  7. Ofelia: En tunne seurakuntien toimintaa erityisen hyvin, mutta olen jotenkin aina kuvitellut että about kaikilla seurakunnilla olisi diakoniatyötä.

    Ainakin Malmin seurakunta tekee diakoniatyötä (ja jopa tiedottaa siitä netissä ;), infoa löytyy osoitteesta http://malmi.kirkkohelsinki.net/?Deptid=8266.

    Toivottavasti tuosta on apua?

    VastaaPoista
  8. Kiitos! Hokasin jo katsoa puhelinluettelostakin ja täkäläisellä kirkolla on oma diakoniansa. Kesäisin puh.aika vaan to 9-10! Vau... Yritän päästä joskus läpi.

    VastaaPoista

Kommentointi vapaa. On mukava huomata joskus kirjoittavansa ihmisille pelkän kasvottoman internetin sijaan.